Serveruitval bij Digizaal: Update en Oplossingen

Op zondag 12 mei, omstreeks 12:00 uur, heeft een onverwachte serveruitval plaatsgevonden. Het datacenter vermoedde een mogelijke hackaanval en blokkeerde uit voorzorg alle verbindingen. De getroffen serverhostname was admin.digizaal.nl, terwijl alle andere servers gewoon online bleven.

Oorzaak en Actie

De oorzaak van de serveruitval wordt nog steeds onderzocht. Er was een vermoeden dat de hackaanval heeft geleid tot het versturen van spam vanaf onze servers, maar we hebben vooralsnog geen bewijs kunnen vinden dat dit daadwerkelijk het geval was. Ons team werkt nauw samen met het datacenter om de situatie te beoordelen en passende maatregelen te nemen. We willen benadrukken dat de veiligheid van onze systemen en de gegevens van onze klanten onze hoogste prioriteit hebben.

Impact
We begrijpen dat deze serveruitval ongemak heeft veroorzaakt voor onze klanten en we bieden onze oprechte excuses aan voor eventuele verstoringen in de dienstverlening. We werken hard aan een snelle en veilige oplossing.

Oplossingen en Voortgang
Inmiddels zijn alle verbindingen sinds gisteren weer hersteld en functioneren onze systemen weer naar behoren. Ons team heeft extra beveiligingsmaatregelen ingevoerd om herhaling te voorkomen. We blijven de situatie monitoren en houden onze klanten op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Bedankt voor uw Begrip
We waarderen uw geduld en begrip terwijl we aan deze kwestie werken. Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice via. 0651175442