Juno.digizaal.net vernieuwt

Geachte klanten,

We ervaren momenteel een significante vertraging op ons JUNO webhosting platform, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door problemen bij onze Duitse serverleverancier. Deze onvoorziene omstandigheden hebben directe gevolgen voor de prestaties van de websites die op ons platform gehost worden.

Na vaststelling van het probleem op zondag hebben wij intensief contact gezocht met de leverancier. Helaas hebben onze pogingen tot communicatie geen respons opgeleverd. Gezien de ernst van de situatie en het uitblijven van een oplossing, hebben wij op maandag 10 juni de beslissing genomen om over te stappen naar een nieuwe serverleverancier en een krachtiger, dedicated platform in gebruik genomen.

Momenteel zijn wij bezig met het herstellen van een backup, genomen op woensdag om 4:00 uur ’s ochtends. Wij verwachten dat alle systemen weer volledig operationeel zullen zijn in de loop van de woensdagmiddag. Wij begrijpen dat dit incident mogelijk ongemak veroorzaakt en stellen uw geduld en vertrouwen zeer op prijs terwijl we werken aan een oplossing.

Voor verdere vragen of zorgen kunt u contact opnemen met onze supportafdeling. Wij zullen u voorzien van updates zodra er meer informatie beschikbaar is.

Het nieuwe platform heeft hostname s02.digizaal.net
na migratie zal de hostname juno.digizaal.net zal ook naar dit platform verwijzen waardoor uw e-mail zal moeten werken zonder een aanpassing.